Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжен съд - Търговище потвърди изцяло присъдата на Районен съд - Попово, с която подсъдимият Т. Т. е признат за виновен и е наказан с "лишаване от свобода" за срок от една година за това, че на 23 ноември 2021 г. в 22,30 ч. в Попово е шофирал след употреба на наркотични вещества, съобщиха днес от съда. Наложено е и наказание "лишаване от право да управлява МПС за срок от една година", считано от влизане на присъдата в сила, както и глоба в размер на петстотин лева.

Със същата присъда е приведено в изпълнение и наказание в размер на три месеца лишаване от свобода, наложено по НОХД на Търговищсия районен съд, ефективното изтърпяване на което е било отложено по реда на чл.66 от НК /условно осъждане/ с изпитателен срок от три години, считано от 14.10.2020 г. И двете наказания „лишаване от свобода“ подсъдимият ще изтърпи ефективно при първоначален „общ“ режим.

В хода на въззивното производство в съдебно заседание чрез видеоконферентна връзка със Софийски градски съд беше разпитано вещо лице токсиколог по назначената от първата инстанция съдебно-химическа експертиза.

Въззивната инстанция е на мнение, че не намира основания да уважи искането на защитата за алтернатива на наказанието. Липсват многобройни смекчаващи обстоятелства и са взети под внимание множеството нарушения на правилата за движение по пътищата, допуснати от подсъдимия.

Решението е влязло в законна сила.