Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лоренцо вече смело върви по стъпките на майка си и има няколко записани песни.Снимка:Архив
Лоренцо вече смело върви по стъпките на майка си и има няколко записани песни.Снимка:Архив

Арестът в Бургас претъпкан от каналджии, имало дори французи и грузинци

МВР издирва синът на Софи Маринова - Лоренцо, а прокуратурата в Бургас разследва забъркан ли е 20-годишният младеж в трафик на мигранти, съобщиха за "24 часа" източници от разследването.

Името му е било замесено от един от задържаните каналджии, спипан с група бежанци край Русокастро на 21 септември. На 23 -ти срещу задържания Иван С. е постановена мярка за неотклонение "задържане под стража", уточниха от прокуратурата.

Според показанията на 24-годишния каналджия именно Лоренцо осигурил автомобила, с който е трябвало да бъде транспортирана групата от 9 нелегални мигранти от Сирия. Бежанците трябвало да бъдат закарани  до столицата, а от там други щели да ги изведат към Германия. Сирийците са натоварени в джип, шофиран от Иван С., в района на средецкото село Дебелт. Автомбилът обаче е спрян за проверка на КПП Русокастро и така бежанците са били открити.

"Към този момент нямаме потвърждение на показанията на задържания, може да е защитна версия. МВР издирва въпросния Лоренцо, тъй като не е бил открит на постоянния си адрес, за да даде показания", каза за "24 часа" районният прокурор на Бургас Мария Маркова.

Има данни, че задържаният каналджия Иван С. е минавал  и друг път по въпросния маршрут, вероятно за да огледа района. Дори бил спиран за проверка на същото КПП Русокастро  и му наложили административно наказание за нарушение на Закона за движение по пътищата.

"Всеки ден в Бургаско се задържат поне по 3-4 групи нелегални мигранти, натискът е огромен. Арестът в Бургас е препълнен - към момента има около 50 задържани лица, свързани с нелегално преминаване на мигранти", коментира прокурор Маркова. Повечето задържани каналджии били чужденци, като освен сирийци, сърби и украинци, имало дори французи и грузинци.