Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бургаският окръжен съд
Бургаският окръжен съд

Бургаският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение  „задържане под стража“ спрямо Полихрон Л., срещу когото има Европейска заповед за арест, издадена на 22.07.2022 г от австрийските съдебни власти. 

 С тази заповед Полихрон Л. е обявен за международно издирване за провеждане спрямо него на наказателно преследване за издаване на особено защитени документи и професионална измама в голям размер.

Полихрон е задържан на яхта в Поморие, като по време на акцията първоначално се представил за чужд гражданин, твърдял е, че не знае български език и е поискал преводач от френски или испански.

В европейската заповед за арест е посочено още, че българинът набавял и предоставял фалшиви, особено защитени лични документи - дипломатически паспорти на чужди граждани, както и испански лични карти на част от тях.

Пред пострадалите Полихрон Х. се представял с друга самоличност, въвеждайки ги в заблуждение, че е посланик на Федерация Сейнт Китс и Невис.
По този начин ги заблудил, че може да присъди дипломатически статут, както и да им издаде задгранични паспорти и автомобилни регистрационни номера.

Измамените чужди граждани са повече от 10, а общата стойност на настъпилата щета възлиза на 334 000 евро.