Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илиана Раева 
 СНИМКА: Архив "24 часа"
Илиана Раева СНИМКА: Архив "24 часа"

Световното първенство по художествена гимнастика ще е под егидата на българска шевица, а негов талисман ще е Хитър Петър. Страната ни отново ще е негов домакин. Това обяви президентът на федерацията Илиана Раева по БНТ, като обясни, че федерацията винаги се стреми да представя страната ни по специален начин.

"Тази година световното първенство ще бъде под егидата на българската шевица. Целият брандинг в залата ще бъде с шевица. Има и една много интересна изненада - 100 каба гайди ще открият състезанието на 14 септември, както и олимпийските ни шампионки. Веднага след това започват финалите на обръч и топка, на първите два уреда в индивидуалното представяне. Впечатляващ брой гимнастички - 85 в индивидуалното, 30 ансамбъла и рекорден брой участия на световни първенства - 62 държави. А на миналото световно първенство бяха 58 страни. Много се разширява географията на художествената гимнастика", каза Илиана Раева, президент на Федерацията по художествена гимнастика.

Талисманът на първенството ще бъде Хитър Петър - в тона на шевицата и на българския фолклор. Раева не съобщи кой ще бъде той, но загатна, че е много обичана личност, с която зрителите, дошли в залата, ще могат да общуват.