Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Задържан е водачът на самозапалилия се джип, превозвал нелегални мигранти от Сирия на автомагистрала „Тракия“ край Пазарджик.
Задържан е водачът на самозапалилия се джип, превозвал нелегални мигранти от Сирия на автомагистрала „Тракия“ край Пазарджик.

Задържан е водачът на самозапалилия се джип, превозвал нелегални мигранти от Сирия на автомагистрала „Тракия“ край Пазарджик. Това съобщи говорителят на местната полицейска дирекция Мирослав Стоянов. След катастрофата водачът избяга от мястото на инцидента, но бе установен и издирен при съвместни действия между служители от сектор „Криминална полиция” в РУ-Пазарджик и колегите им от ОДМВР- Хасково. Инцидентът с нелегалните мигранти стана около 16.45ч. на 30 август т.г., когато на телефона за спешни повиквания-112 бе получен сигнал за горящ джип в района на 104-ти километър от АМ „Тракия” в платното по посока за София. Пристигналите на мястото полицейски служители на сектор ”Пътна полиция” и екипи на пожарната са установили, че гори „Фолксваген”, в който са превозвани 10 чужденци. Малко по-късно след работата с тях се оказало, че са сирийци и са влезли нелегално на територията на страната ни, всички без документи за самоличност. Водачът на автомобила е избягал и се укрил. На мястото е извършен оглед, а случаят е докладван на прокуратурата в Пазарджик. В резултат на проведените оперативно-издирвателни дейности шофьорът е разкрит- това е 22-годишен жител на Свиленград. Той бил задържан с помощта на служители от ОДМВР-Хасково и приведен в ареста на РУ- Пазарджик. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура.