Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Двама 32-годишни братовчеди от Пазарджик са били спипани с кокаин, като единият е бил зад волана на лек автомобил дрогиран. Това съобщи говорителят на местната полицейска дирекция Мирослав Стоянов.

Задържането им е станало по време на специализирана полицейска операция за противодействието на разпространението и притежаването на наркотици на служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик.

Органите на реда заедно с колегите си от  „Пътна полиция“, спрели за проверка джип „БМВ“ с водач 32-годишен пазарджиклия. Последвала проверка, при която органите на реда открили у него плик, съдържащ бяло прахообразно вещество с тегло около 0.4 грама. При направения полеви наркотест се оказало, че става дума за кокаин.

Мъжът е задържан в ареста за срок от 24 часа. На мястото пристигнал 32-годишен братовчед на шофьора, който трябвало да прибере возилото на задържания си роднина. Пред сградата на сектор „Пътна полиция“ той също бил спрян и проверен от униформените. Оказало, че и той се качил зад волана под въздействието на кокаин.

По-късно същата нощ на улица в пазарджишкото село Мокрище автопатрул спрял „Пежо“, управлявано от 37-годишен русенец. При направен полеви тест за наркотици е установено, че мъжът е употребил марихуана.

И тримата водачи са прекарали нощта в ареста на РУ-Пазарджик, а спрямо тях са образувани бързи производства.