Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Fкръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова и наблюдаващият прокурор Паун Савов.
Fкръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова и наблюдаващият прокурор Паун Савов.

От 10 до 20 години затвор заплашват Минчо Столарски

Лични мотиви - невърнат заем от няколкостотин хиляди лева е станала причина за убийството на 72-годишната общинска съветничка от Велинград Екатерина Каферинова.

Това съобщиха на извънреден брифинг окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова и говорителят Паун Савов. Според данните от разследването двамата са поддържали интимни отношения до 2017 г., след което се разделили, но запазили добрия тон до деня 28 август 2022 г.

В неделя Каферинова имала рожден ден и Минчо решил да й гостува в курортния град. Двамата били в къщата сами и Столарски решил да мине директно към повода за гостуването си - бившата му изгора му дължала заем в огромни размери и той я попитал кога ще му го върне. Между двамата избухнал скандал, най-вероятно жената е отказала да се издължи и в пристъп на афект 73-годишният Столарски я стиснал за гърлото. Тя се свлякла безжизнена на пода, а той се обадил на телефон 112 и съобщил какво се е случило. Пристигналите на мястото полицаи и криминалисти констатирали травми в областта на шията и следи от насилие.

Пенсионерът, който е брат на собственика на хотел “Двореца“ във Велинград, имал собствен бизнес с недвижими имоти и най-вероятно е финансирал и бизнеса на бившата си любовница. Няма данни за политически мотив в убийството на Каферинова, категорични са от прокуратурата. Днес предстои да бъде повдигнато обвинение на 73-годишния Минчо Столарски и прокуратурата да поиска постоянен арест. За умишленото убийство Столарски го грози лишаване от свобода от 10 до 20 години. Взети са му проби за алкохол, за да се установи дали когато е посегнал към жертвата си, не е бил под давление на чашката.

Екатерина Каферинова СНИМКА: Архив
Екатерина Каферинова СНИМКА: Архив