Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков в предаването "Лице в лице". Кадър bTV.
Кирил Петков в предаването "Лице в лице". Кадър bTV.

"Днес и аз с нетърпение чакам да видя дали 7-те танкера, които ние бяхме договорили, ще бъдат взети. Надявам се на това. Всеки служебен министър дойде със свой екип и започна промени, но аз вярвам, че има правото да го направи. Най-важното е да направят честни избори. Мисля, че бе начална риторика на новото правителство приказките за хаос в енергетиката, но и мисля, че бързо се осъзна, че много от нещата, които тръгнаха с негативизъм, не се оказаха верни. Хубавата новина е, че за отоплителния сезон вече ще имаме азерски газ. Само не разбрах защо им трябваше допълнително удължаване на срока за преговори".

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Непрекъснато се опитваха да ни вкарат в идеологическа полемика (б.р. за "Газпром"). Реално ние гледахме кое е най-практично и на добра цена, както и най-сигурното за България. И преди го казвахме - в момента имаме договор, който не се изпълнява едностранно. Нашето правителство всеки ден даваше заявка към "Газпром". никой не трябва да бъде наведен когато едната страна заявява - това са нашите нови условия. Ние сме абсолютно изрядна страна", заяви бившият премиер. И допълни, че изгонването на 70-те руски дипломатически служители също не е било въпрос на идеология.

За лидера на ГЕРБ Бойко Борисов той каза: "Един човек на годините на баща ми, който трябва да се пенсионира, когото хората се умориха да го виждат, но държи властта до последно и се надява пак, ходи по села и паланки. 80 на сто от хората казват - време е да се пенсионира, но той се държи за властта, въпреки че съзнава, че това е абсолютна пречка за развитието не само на България, но и на неговата партия".

Петков за пореден път отхвърли и възможността ПП да се коалира с ГЕРБ под някаква форма. „Докато Борисов оглавява ГЕРБ, не можем да имаме истинска съдебна реформа. Ако имаме работеща съдебна система, него го грози сериозен риск от затвор. „Продължаваме промяната“ няма да бъде в никаква коалиция с ГЕРБ след следващите избори“, каза Петков.

Той припознавал отцепилите се депутати от ИТН като част от промяната, отговори Петков на директен въпрос на водещата дали ще ги видим в листите на ПП. И потвърди, че Бойко Рашков ще бъде част от листите на партията.

"Осъзнахме, че има избиратели и на ПП, и на ДБ, които казват - моля ви, не взимайте решението за нас. Искаме да го вземем, а вие след това работете заедно", каза той по повод решението за самостоятелно участие на изборите.

Според него социологическото проучване, поръчано от ПП показало, че имало огромен шанс не само за 121 депутати, а много повече.