Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вход А на улица "Хан Аспарух" 4 в Стара Загора, в който бяха намерени двата трупа, остана днес до късно под охраната на военна полиция.
Снимка: Ваньо Стоилов
Вход А на улица "Хан Аспарух" 4 в Стара Загора, в който бяха намерени двата трупа, остана днес до късно под охраната на военна полиция. Снимка: Ваньо Стоилов

Ефрейтор от Инженерните войски в Стара Загора, наемен войник, застреля жената, с която живеел на семейни начала, и се самоуби със същото оръжие днес в областния град. По неофициална информация преди няколко дни двамата се скарали жестоко. В яда си жената блъснала мъжа, който паднал лошо и ударил главата си. Заради това трябвало ден-два да остане на лечение в болница. Вчера бил изписан и когато се завърнал в дома си решил, да търси отмъщение, вече с други средства.

Шефът на военната прокуратура в Пловдив полковник Христо Анчев, който дойде на място на адреса в Стара Загора - улица "Хан Аспарух" 4, вход А, потвърди пред "24 часа" за наличието на два трупа в апартамента, но отказа повече подробности с аргумента, че следствените действия продължават и все още нищо не е потвърдено категорично. Утре, сряда, се очаква официална информация по случая.

Сигналът за инцидента е подаден днес около обяд. До късно през деня входът, в който двойката живеела под наем на квартира, остана под охраната на военна полиция, видя на място репортерът на "24 часа".

Хора, които познават ефрейтора казват, че той се казвал Стилиян, а жена му - Ваня. Тя била от Свиленград. Двамата имали 9-годишно момиченце, което в момента било при баба си.

Според слухове, жената била убита с 3 изстрела - един предупредителен и два в тялото, а самоубиецът още стискал пистолет във вкоченената си ръка, когато дошли разследващите. Тепърва обаче те ще проверяват дали версията за кавгата между двамата и престоя на мъжа в болницата е достоверна или е измислена само за алиби на убийството. Както и дали мъжът е използвал служебното си оръжие за пъкленото си деяние.

Отделно военна прокуратура ще поиска информация от МВР в Стара Загора дали тези хора досега са подавали жалби или друга информация за домашно насилие.