Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борислав Панев в съда
Борислав Панев в съда


Причината за смъртта на швейцареца Удо Ланге според експертизата е интоксикация с хлороформ. Това съответства на събраните до момента доказателства, обясни прокурор Аделина Алексиева. И посочи, че той има и нараняване на белия дроб, но основната причина за смъртта е интоксикация с хлороформ.

Незаконни патрони е имал в дома си Борислав Панев, който е обвинен за убийството на швейцареца Удо Ланге. Това стана ясно в Окръжния съд в Перник.

Там се разглежда искането на прокуратурата Панев да остане за постоянно в ареста. Обвинителката Аделина Алексиева не коментира самото убийство, само посочи, че Панев е обвинен за него. Обясни, че на 14 август при претърсване в дома на Панев са открити патрони, за които той нямал разрешително. Това е престъпление, което се наказва с от 2 до 8 години затвор.Панев обаче още няма обвинение за тях. Според прокурор Алексиева, ако бъде пуснат, Панев може да повлияе на свидетели и дори да попречи да се установи евентуален негов съучастник.

Удо Ланге
Удо Ланге

Адвокатката на Панев Детелина Попова твърдеше, че съпругата на убития Удо Ланге - Елизабет, е била разпитана и посочила Панев като убиеца, докато е била задържана. Тя е шефка на Панев, който работи в пекарната на жената, двамата били близки, според разследващите дори интимни. Оказа се обаче, че Елизабет е била пусната 20 минути преди да даде показания пред съдия. Според Попова жената е била притеснена от ареста, искала е адвокат и дори изрази съмнение, че часовете са бил вписани погрешно. Тя изтъкна, че по ръцете на Елизабет е имало златни частици, каквито имало и по тялото и ризата на Удо Ланге. По ръцете на Панев нямало такива, каза Попова и намекна, че те са от шилото, с което Удо е убит. Борислав дори поискал от разследващи да изземат записи от камери,които да докажат, че не е бил там.
Самата Елизабет давала и противоречиви показания, била разпитана многократно. Попова изтъкна и че

Панев няма обвинение за патроните и не само той живеел на адреса.

Има и противоречия за настъпване на смъртта, смята Попова. Първо било посочено, че е инфаркт, после насилие от несутановен характер, а след това - огнестрелно нараняване. Накрая станало "отравяне", посочи Попова.

"Мисля, че не съм извършил престъпление и лолв за по-лека мярка. Просто съм невинен. Непрекъснато помагам, не съм аз извършителя, Няма смисъл да се укривам, когато дойдоха си бях вкъщи. Каквото са искали органите, помагам. Моля ви, дъщеря ми изпадна в шок онзи ден", посочи самият Панев пред съда.


Съдът ще се произнесе след 30 минути.