Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нелегални мигранти. Снимка: Архив
Нелегални мигранти. Снимка: Архив

Зад волана бил 17-годишен младеж от Сирия

Лек автомобил, натъпкан с 16 нелегални мигранти, се заби в дърво по време на полицейско преследване в Бургас. Няма сериозно пострадали. Установено е, че зад волана е бил 17-годишен младеж, който твърдял, че е от Сирия.

Около 18,30 ч. на 14 август в района на бул. "Струга", с посока на движение бул. "Стефан Стамболов", служители от Второ Районно управление подават сигнал със стоп-палка за спиране на лек автомобил мазда с кържалийска регистрация. Водачът обаче не се съобразява с полицейските разпореждания и ускорявайки скоростта си, продължавайки движението си по ул. "Стафан Стамболов".

Предприето е преследване, като на кръгово кръстовище "Метро", лекият автомобил завива в дясно, в посока кръговото кръстовище "Изход Варна". Вероятно поради загуба на контрол водачът на преследвания автомобил допуска самостоятелна катастрофа по ул. "Транспортна",  блъскайки се в крайпътно дърво.

От автомобила излезли 15 мъже, незаконно преминали границата на България, които се самоопределили, като сирийци. Констатирано е, че водач на лекия автомобил е  17- годишен сирийски гражданин. От инцидента няма сериозно пострадали. Сирийците са  прегледани, след което задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.