Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След протест на Районна прокуратура - Сливен Окръжният съд в града постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Б.И. Той е обвинен за това, че е управлявал лек автомобил под въздействието на амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство. Престъплението е квалифицирано по чл.343 б, ал.3 от НК, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Бургас.

Б.И. е обвинен и за това, че е попречил на орган на власт - полицейски служител, който е трябвало да изпълни служебните си задължения, подавайки сигнал със „стоп“ палка, на който Б.И. не се подчинил и не спрял управляваното от него превозно средство. Престъплението е квалифицирано по чл.270, ал.1 от НК.

Той е обвинен и за това, че при управление на лекия автомобил е причинил материални щети и е създал предпоставки за причиняване на телесни повреди, извършвайки непристойни действия, изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по чл.325, ал.3, вр. ал. 1 от НК.

Трите престъпни деяния са извършени на 26.07.2022 г. в Сливен.

Първоначално Районен съд - Сливен взе мярка за неотклонение "домашен арест" по отношение на Б.И. Определението на съда е от 28.07.2022 г. То бе протестирано от Районна прокуратура - Сливен и изменено от Окръжния съд в града, който определи Б.И. да бъде задържан под стража.

Определението на Окръжен съд - Сливен е окончателно.