Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Надрусания грък с 14 грама амфетамин в бельото е задържан при опит да напусне страната през ГКПП "Маказа". СНИМКА: АРХИВ
Надрусания грък с 14 грама амфетамин в бельото е задържан при опит да напусне страната през ГКПП "Маказа". СНИМКА: АРХИВ

33-годишен гръцки гражданин беше задържан с амфетамин при опит да премине границата между България и Гърция през ГКПП "Маказа". Чужденецът И. Х. бил спрян за проверка от гранична полиция на 7 август около 18,30 ч. Мъжът се видял съмнителен на проверяващите и те го обискирали. В бельото му открили пакет, който съдържал 14 грама амфетамини.

Установено е, че той e укрил в бельото си пакет, който съдържал наркотично вещество - 14 грама амфетамини. И. Х. бил тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като пробата отчела, че шофирал след употреба на амфетамини.

По случаите са образувани две досъдебни производства - за държане на наркотични вещества без надлежно разрешително и за управление на автомобил след употреба на амфетамини.

Гъркът е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Извършват се действия по разследването под надзора на Районна прокуратура-Кърджали.