Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нощни проверки на НАП и МВР във Варна
Кадър: Нова тв
Нощни проверки на НАП и МВР във Варна Кадър: Нова тв

Късно в петък вечер полицията влезе изненадващо на проверка в няколко нощни клуба на Варна.

Униформените следят най-вече за разпространение на наркотици, както и за непълнолетни лица в заведенията, поясни Нова тв.

Минути след началото на проверките бяха установени няколко непълнолетни лица. Не липсваха и по сериозни случаи. „Проверени са 48 лица. Установено е едно лице, обявено за общодържавно издирване”, заяви Светла Златева - говорител на ОД на МВР – Варна.

Мъжът беше отведен от полицията, а част от клиентите бяха изненадани от акцията.

„В последно време не си позволявам особено много, специално по дискотеки, но ето идвам, наканвам се и шок - тук някакви опашки, а дойдохме след рожден ден на приятелката ми да правим шоу. Но попаднахме на шоу. Не знам какво се случва. Странно е, в смисъл не е приятно”, категорична е Мария Папазова, клиент на заведение.

Много от клиентите споделиха, че до този момент не са попадали на нередности в дискотеките.

Проверката на униформените продължи няколко часа, като бяха проверени заведения, както на крайбрежната алея, така и на Морската гара във Варна.

Съставени са няколко акта. „Проверките ще продължат. Тези специализирани полицейски операции ще бъдат докато приключи активния сезон”, посочи Светла Златева, говорител на ОД на МВР-Варна.