Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кристиан Вигенин
Кристиан Вигенин

Срещата в американското посолство беше рутинно изпращане на съветник, не е обсъждан кабинет, казва зам.-председателят на БСП

Съставянето на кабинет е отговорност на партийните лидери и то не може да бъде обсъждано в чужди посолства. Тази позиция на заместник-председателя на БСП Кристиан Вигенин бе разпратена до медиите, след като по-рано днес се появи информация за среща в американското посолство.

Ето пълното изявление на Вигенин:

“Във връзка с публикации в медии, според които на среща в посолството на САЩ зад гърба на партийните лидери е коментиран бъдещ кабинет, заявявам, че това категорчино не отговаря на истината. Става въпрос за рутинна среща, на която беше изпратен досегашният политически съветник на посолството Марк Норбърг и беше посрещнат новият Арън Коуп. На срещата присъстваха отговарящите за външната политика на парламентарно представените партии. Не са обсъждани въпроси, свързани с формирането на кабинет. Подобни въпроси от националната политика не може да са предмет на дискусия в чужди посолства. Отговорността за съставянето на бъдещия кабинет е на лидерите на партиите, при спазване на конституционните процедури и при пълна прозрачност пред гражданите.”