Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Татко, знам, че винаги вкарваш много голове, но утре е моят ден и искам да вкараш един и за мен.”

Годината е 1994-та. На 10 юли едно малко момиче става на шест години за щастие на всички българи, които не подозират, че именно нейният рожден ден ще им даде повод за луда еуфория.

Михаела, голямата дъщеря на легендарния Христо Стоичков, е "виновна" за първия гол, който той вкарва във вратата на световния шампион Германия в мача, който осигурява историческото класиране на полуфинал на световното първенство в САЩ за България.

Тази година по повод празника на Мика наред с годишнината от най-големия успех на националния ни отбор Камата написа в социалната мрежа: “Точно преди 28 години в Америка стана това. Айнц - концентрация! Цвайн - шут! Драйн - гол! Дрън - германската стена падна! За теб и заради теб, любима Мика! Честит рожден ден”.

Това припомни на всички отново великия четвъртфинал. След 0:0 в първото полувреме немците повеждат с гол на Лотар Матеус от дузпа. Това не обезкуражава българите, а ги амбицира и те само за 3 минути в 75-ата и 78-ата повеждат с 2:1 с головете на Стоичков и Йордан Лечков.

“Никога няма да забравя този ден, защото съвпада с рождения ден на дъщеря ми - признавал е в свое тв интервю футболната звезда, чието момиче предишния ден го моли да й посвети гол. - Това наистина ми хареса. Когато се подготвях да изпълня прекия свободен удар, си мислех за нея и си казах: “Я да видя дали ще мога да вкарам!”.

Веднага щом топката прехвърли стената, знаех, че съм успял.

Бях изключително фокусиран. Опитах се да прекарам кълбото между втория и третия бранител и точно така стана. Лесна работа!”

На своя празник преди дни Мика пусна своя снимка в инстаграм, придружена с думите: “34 пътувания около слънцето. Моят живот е толкова благословен с някои от най-невероятните хора. Благодаря ви, че сте част от моето приключение и за най-красивите пожелания. Чувствам се специална!”

Неотдавна в тв интервю Стоичкова призна, че никак не е лесно да си дъщеря на някого, още по-малко на легенда, защото това затваря много врати пред теб. Много хора, които не я познават, с лекота биха казали, че е “лиглата на тате”. В същото време тя не се чувства разглезена и определя своя родител като строг баща, справедлив и емоционален човек.

Така преди години наследницата на Камата умишлено забравя да спомене фамилията си, когато се пробва да пробие и да се наложи като професионалист в испанска телевизия. Спечелва си място на водеща в лайфстайл предаването “На тях никой не отказва”, в което предизвиква откровенията на спортни звезди като Лионел Меси, Жерар Пике и Рафаел Надал.

Заради отличната си работа пред камерата Михаела е избрана за най-добра водеща на спортни предавания в Испания през същата година.

Тя успява да шашне тамошните запалянковци и с подробните си футболни познания и се изявява и като коментатор на среща между “Реал” (М) и “Барселона” в праймтайма на най-гледания испански канал “Марка тв”.

“Ходих на кастинги и на проби. Казвах им простичко: “Здравейте, аз се казвам Мика” и никой не знаеше чия дъщеря съм - разказвала е самата тя. - Назначиха ме и след няколко седмици директорът ме извика, за да ме попита:

“Защо не ми каза, че си дъщеря на Стоичков?” Отвърнах: “Смятам, че ако трябва да ме вземате на работа, ще е заради собствените ми качества”. Човекът започна да се смее и ме обяви за луда глава.

За мен лесният начин не е вариант. За пръв път ме поканиха като коментатор в телевизията в Барселона и оттогава тръгна модата да има и момиче в студиото. Дебнеха ме какво ще кажа и беше доста стресиращо в началото. Но аз отивах много подготвена и им затварях устата на всички останали участници - шестима мъже на по 50-60 години.”

Михаела е научена от малка да гони мечтите си и да не хленчи, когато не й върви. Признава все пак, че с нейната по-малка сестра Христина са глезени, но в добри граници.

“Не сме лишавани от нищо, но и когато са ни казвали “не”, сме знаели, че наистина не е възможно. Точка по въпроса. Не сме си позволявали да седнем на един стол и да ревем. Знам какво значи да имаш и какво - да нямаш. Хората си мислят за нас: “Виж ги. Те всичко си имат”. В действителност за нас материалното не е важно”.

Стоичкова направи баща си много щастлив и горд, когато през 2016 г. той стана за първи път дядо на малката Миа. Момиченцето се роди от любовта на футболната наследница с Айкут Рамадан. Двамата си разменят брачните халки само няколко месеца преди раждането на дъщеря им в много тесен кръг в комплекс в Маями, Флорида. Към днешна дата те вече са разделени.

Мика откровено говори за своята следродилна депресия в последното си тв интервю, както и за живота мечта, който изведнъж се превръща в агония.

В първите дни, след като прегръща новородената си дъщеря, тя толкова се фокусира върху това да бъде перфектната майка, че сякаш всичко около нея пропада. Кара се с всеки, не приема съвети и попада в капана на самотата. Често е тъжна и й се плаче, като дори има дни, в които отказва да гледа бебето си. Има моменти, в които иска стария си живот. И тогава започва да посещава психолог. Не само заради тежката депресия, но и заради раздялата си с Айкут, тъй като и двамата искат да са спокойни, че това няма да се отрази негативно върху детето. Днес Михаела вече се чувства отлично, ангажирайки вниманието си с бизнеса си с водка, спортните дрехи на баща си и оглеждайки се винаги за нови проекти.