Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: МВР.
Снимка: МВР.

Среднощен екшън се е разиграл малко преди полунощ в карнобатското село Венец, при който двама братя на 24 и 26 г. нападнали и били полицаи. Пияните мъже са усмирени със стоп патрони. Братята са задържани за денонощие заради агресивно поведение спрямо полицейски служители и несъобразяване с дадените им разпореждания, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Около 23.45 ч. на 09.07.т.г. в Районно управление – Карнобат е получено съобщение за висока музика, идваща от частен дом в сел Венец, обитаван от двамата братя. Екип полицаи се отзовал на сигнала, но още със слизането си от автомобила са нападнати от братята, употребили солидно количество алкохол.

Пияните мъже обиждали и псували служителите на реда, като опитали да се саморазправят с тях. След нанесен удар в лицето на единия полицай, са предприети действия по задържане на 24- годишния нападател. Той е повален на земята и закопчан с белезници.

Междувременно обаче брат му опитал да ритне с крак единия полицай, който успял да отбие удара с ръка. Агресивността на нападателя ескалирала, което наложило стрелба със стоп патрон. Той одраскал крака на 26- годишния мъж, но при медицински преглед е установено, че става дума  за повърхностно нараняване, без кръвотечение и опасност за живота.

 По случая е образувано бързо производство.