Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Семерджиев
Георги Семерджиев

Колата на топполицай пламва от хвърлена бомбичка, след като Георги Семерджиев е арестуван за пръв път през 2011 година, а докато е в сградата на ГДБОП, пред нея се провежда протест. Тогава той е задържан от сектор “Компютърни престъпления” заради схема за уредени мачове, на които играчите залагали.

По това време Семерджиев е футболист на “Спортист” (Своге). Той се движи само със скъпи коли, демонстрира луксозен начин на живот. Попада обаче в СРС-та, които го уличават в залагания на мачове, които още преди това са с договорен резултат. Хазартът ставал в интернет, затова случаят бил поет от звеното за борба с компютърни престъпления. То предприело акцията по задържането на Семерджиев и още над 20 души на 11 септември.

Когато видял, че идват полицаи, Семерджиев опитал да се измъкне. Скочил от прозореца на дома си, но бил заловен, тъй като и отвън имало патрул. Отвели го на разпит в сградата на антимафиотите в София. Само часове след операцията пред нея се насъбрала голяма футболна агитка.

Тя развявала знамена, пеела песни, носела и пиротехника. Метнали няколко бомбички по колите на антимафиотите. Една от тях подпалила автомобила на комисар Явор Колев, тогава началник на отдела, задържал Семерджиев. Дежурният полицай първо опитал да я загаси с крак, но кубинката му пламнала. Загасил я бързо, успял да потуши и огъня по автомобила на Колев. Наложило се топполицаят да пребоядиса горялата част.

Самото разследване установило, че група футболни президенти уреждали мачове в долните дивизии. Казвали само на някои от състезателите си. Сред тях според доказателствата бил и Семерджиев. Договаряли се не само как да завърши мачът, но какъв да е изходът от първото полувреме и кога точно да стане обрат в срещата. Често това било след 85-ата минута, тъй като тогава букмейкърите дават най-висок коефициент за печалба.

Семерджиев бил обвинен за случая, разследвани били над 15 мача. В крайна сметка обаче той не бил даден на съд за черно тото и се разминал само с криминална регистрация.

През 2013 година обаче се замесил в побой. По това дело е подсъдим. Процесът се замотал заради смяна на съдебния състав. Първото заседание било в сряда, деня след катастрофата. Той не се явил и съдът разпоредил да бъде задържан под стража.