Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният съд в Търговище призна днес подсъдимата В. С. за виновна в това, че на 15.08.2021 год. в град Попово на кръстовището между улиците "Каломенска", "Дряновска" и "Отец Паисий" при управление на собствен автомобил е нарушила правилата за движение по пътищата, а именно: движила се със скорост над максимално разрешените 30 км в час за този участък от пътя /указана с пътен знак В26/ - карала е с 48 км. в час; при приближаване на кръстовището не се е движила с такава скорост, че при необходимост да може да спре и да пропусне участниците в движението, които имат предимство; като водач на пътно превозно средство не била внимателна и предпазлива към пешеходците. В резултат на това предизвикала пътнотранспортно произшествие и по непредпазливост причинила смъртта на 72-годишната С. Т., като деянието било извършено на пешеходна пътека, а смъртта на пострадалата настъпила на 26.08.2021 год. в МБАЛ – Търговище. Това съобщиха от съда в Търговище.

За извършеното съдът определи наказание три години и три месеца „лишаване от свобода“ и лишаване от право да управлява МПС за срок от три години.

При направени самопризнания от подсъдимата, взимайки предвид чистото й съдебно минало и при условията на съкратено съдебно следствие, съдът намали наказанието на две години и два месеца "лишаване от свобода". На основание чл.66, ал.1 от НК отложи така наложеното наказание с изпитателен срок от три години, считано от влизането на присъдата в сила /условно осъждане/.

Присъдата е влязла в законна сила.