Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем Н.П., на 34 г., за това, че на 17.06.2022 г. в град Крън, община Казанлък, е причинил на А.М., на 65 г., средна телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота - черепно- мозъчна травма, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив. 

На 17.06.2022 г., в Крън, около 18 ч., Н.П. и А.М. се намирали в магазин. Там между двамата възникнал конфликт, който се пренесъл извън търговския обект. Мъж, който бил наблизо, се опитал да потуши нарастващото напрежение между двамата, но те не спрели да се карат. Обвиняемият Н.П. нанесъл удар с юмрук в областта на брадичката на пострадалия. А.М. паднал на земята и си ударил главата. Настанен е в болница с черепно-мозъчна травма, с опасност за живота.

Н.П. е осъждан за престъпления от общ характер против собствеността и против личността. През 2008 г. е бил освободен от Поправителния дом в Бойчиновци, където е търпял наказание лишаване от свобода в размер на 3 години и 9 месеца.

Наблюдаващият прокурор е привлякъл като обвиняем Н.П. и е постановил задържането му за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в Районен съд - Казанлък за вземане спрямо него на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".