Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Не може от две седмици КСНС да не се свиква и да се крием на различни места. Ако си президент на място викаш КСНС, служби, партии, сядаме, обсъждаме и излизаме, но не. Това било работа на правителството, на премиера. Маските паднаха, омръзна ми от страхливци". Това каза премиерът Кирил Петков от Брюксел.

Днес там лидерите на страните от Западните Балкани се събират на среща. Тя е ключова за бъдещото членство на Северна Македония и Албания.

„Не може да излизаш по телевизията и да се биеш в гърдите, че ще направиш нещо и след това да блокираш работата на Външната комисия. Това е абсолютна политическа подлост. Ако толкова се бият в гърдите, днес да отидат на комисия и след това да направят кворум. Нали бяха много стабилни и силни?”, коментира Кирил Петков отменената вчера Външна комисия.

„Темата за РСМ беше "мъглата", която се спускаше в общественото пространство с една-единствена цел - да се разклаща правителството, за да се крадат милиарди", поясни той.

"Аз днес ще кажа на всички държавници в ЕС - докато НС не вземе решение, българската позиция остава такава, каквато е", заяви преди срещата на върха в Брюксел премиерът в оставка Кирил Петков.

"Аз харесвам френското предложение. Имаме исторически момент в момента с това предложение да защити българския интерес за много дълго време", каза той.

Но обясни, че държи на думата си като премиер, понеже е казал, че парламентът ще вземе решението, а не Министерският съвет. "Допреди две седмици всички викаха "премиерът ще вземе сам решение на този съвет", вчера започнаха да викат "ама не, трябва парламентът да реши", възмути се премиерът в оставка.

"Втори ден не могат да направят кворум, защото ги е страх, защото не могат да изберат даже председател на НС", разгневи се Кирил Петков. И заключи за ГЕРБ: "Тези хора са едни страхливци, мислят само как да манипулират".