Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На Слави бих казал - довиждане. За Борисов - греховете, кражбите, които си направил - те ще те застигнат, заяви Петков

Имаме предложения за нови министри. Аз и Асен Василев оставаме в същия състав, с Караджов се разделяме 

Ще изпратим официално писмо към депутатите от ИТН, ако откажат да дойдат, както днес ги достраша - отиваме на избори, каза Петков 

Това беше най логичното нещо. Задкулисието си показа всичките нюанси. Нямаше никой човек, който гласува срещу нас, който да може сам да вземе това решение. Това каза пред NOVA извънредно премиерът в оставка Кирил Петков. 

"Борисов беше наредил 57 човека като овце. Слави Трифонов също беше разпоредил да гласуват против. Отвсякъде в залата чувах реплики "натисни "Да", "натисни "Не",  Делян Пеевски натисна "Не", но аз мисля, че зад него и зад партията стои Ахмед Доган, каза още Петков. 

Депутат от "Възраждане" взе сам решението си да не дойде в залата днес. 

ИТН и ГЕРБ - това е коалицията на задкулисието, заяви Петков. 

Направихме много грешки: работихме от сутрин до вечер, но не комуникирахме правилно, сподели премиерът. 

Причината за падането на правителството: Беше ги страх, че ако останем на власт, правосъдието ще стигне до тях. Така Петков обясни днешния вот на недоверие. 

На Слави бих казал - довиждане. За Борисов - греховете, кражбите, които си направил - те ще те застигнат, заяви Петков. 

Той сподели, че за него това не е краят. Вярва, че българите не искат да бъдат управлявани от Борисов, Митрофанова или Слави Трифонов. 

Продължаваме промяната никога няма да направи коалиция с тези хора, заяви Петков. Ще изпратим официално писмо към депутатите от ИТН, ако откажат да дойдат, както днес ги достраша - отиваме на избори. 

Аз мога да кажа, че по-добър министър на финансите от Асен Василев - аз не познавам. Много бих се радвал той да бъде пак финансовия министър. Ще се предложим в същия вариант, но с Караджов ще се разделим. Имаме нови предложения за министри, но няма да кажем имена все още. 

Вярвам, че Радев не е в съюз с ГЕРБ и ДПС, но не разбирам защо той нямаше конструктивна роля, заяви Петков.