Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Сливен бе наложено наказание от 10 години "лишаване от свобода" спрямо К.Т., подсъдим за причиняване по непредпазливост смъртта на три лица, настъпила при катастрофа на железопътен прелез, съобщиха днес от обвинението.

Престъпното деяние е осъществено на 09.01.2020 г. на железопътен прелез в село Желю войвода, община Сливен. По време на разследването е установено, че на тази дата подсъдимият е управлявал лек автомобил, в който се возили тримата пострадали. Те се придвижвали в посока от село Сотиря, община Сливен, към Ямбол. Движението се извършвало в тъмната част от денонощието. Пътят преминавал през село Желю войвода, като обвиняемият взел решение да премине през железопътния прелез. Бариерите на прелеза били спуснати. Участъкът бил ограничен с пътни знаци. Включен е бил и звуков сигнал. Подсъдимият намалил скоростта на автомобила, но не спрял, като навлязъл в зоната на прелеза, изнасяйки автомобила в лявото платно на пътя, тъй като другото е било заето от спуснатата бариера.

По същото време е преминавал влак, движещ се с допустима от закона скорост, управляван от квалифициран машинист. Той също е подал звуков сигнал. В този момент К.Т. направил опит да премине през прелеза преди влака, в резултат на което настъпил удар. На място е починал един от пострадалите, а други двама са починали дни по-късно в болнично заведение.

К.Т. е лишен от право да управлява МПС за срок от 15 години.

Присъдата на Окръжен съд - Сливен е постановена по реда на съкратеното следствие и е окончателна.