Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков
Кирил Петков

Коалицията приключила още когато "Продължаваме промяната" отказали Любомир Каримански да е шеф на БНБ

След като "Продължава помяната" не се съгласили Любомир Каримански да е шеф на БНБ, Слави спрял да вдига телефона на Кирил Петков. Това казва премиерът в интервю за "Капитал".

"Нашият проблем не беше дали да е [кандидат] на ИТН или на "Продължаваме промяната", или на който и да било друг. Нашият проблем беше, че имаше факти в медийни публикации, които ни притесниха - че той като изпълнителен директор на Инвестбанк е подписвал плащания в кеш в особено големи размери. И дори да не ги е откраднал самият той, рискът, че този човек да подписва каквото му се каже, е голям. И тогава, като казахме, че не сме съгласни с този човек, оттогава реално спряхме разговорите", казва Петков.

Слави "спря да вдига телефона и дръпна Тошко Йорданов да не идва на коалиционния съвет. И започна да идва само Балабанов и някакви други ротиращи се. Като на тези коалиционни съвети Балабанов казваше, че може само да слуша, не и да взима решения. И това беше краят всъщност на комуникацията. Единствената причина, заради която ние самите продължавахме въпреки това отношение, е, че първо, не бяхме допуснали никакви парични потоци да излизат по грешен начин, така че не сме правили компромис. И другото е, че се опитвахме, защото не знаехме дали Слави е луд - дали е нелогичен, или е 100% корумпиран. Не бяхме сигурни кое от двете", казва още премиерът.