Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков СНИМКА: Николай Литов
Кирил Петков СНИМКА: Николай Литов

Това, което се видя и е ясно е, че има ново мнозинство в този парламент - "Възраждане", ДПС, ИТН и ГЕРБ. Това заяви премиерът Кирил Петков в кулоарите, след като парламентът гласува оставката на председателя си Никола Минчев.

"Интересно за всички български граждани е, че ИТН влезе с идеята да изчегърта ГЕРБ, а гласува заедно с тях. "Възраждане" веят някакви знамена, а ДПС говорят за мирните права на всички българи. И те решиха да се прегърнат. Дори не за оставката на това правителство, ако толкова много я искат. Те се прегърнаха за човек, който те уважават. Това означава пълна безпринципност и, че тези хора не са тук за нищо друго, освен да правят политически игрички. Няма морал, няма идеология, но хубавата новина е, че всички български граждани го видяха това ясно", коментира Минчев.

Няма да се откажа от борбата си за това правителство, вярвам, че има още свестни хора в парламента, които просто са на ръба, категоричен бе премиерът. И обясни, че тези хора се чувстват между страха и да направят правилното нещо. Ако успеят да преборят страха си, аз знам, че вътре тяхната съвест ги кара да подкрепят България да не влезе в политическа криза, избори след избори, каза Петков.

"Всички тези хора, които гласуваха днес срещу Минчев показаха ясно, че не им пука за тази страна, не се интересуват от собствената си идеология, а са едни маркетингови фирми, които лъжат собствените си избиратели, за да бъдат тук, защото не може ти да казваш, когато си на избори, моята цел е да изчегъртам ГЕРБ, и да гласуваш с тях. Не може да говориш за етнически мир и да подкрепиш и да си с един глас с "Възраждане". Тези неща не са нормални и хубавото е, че завесите се вдигат", коментира още Петков.

Не ни е страх от избори, категоричен бе той. Хората, които гледат в момента, имат ясна представа какво се случи, допълни той.