Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков обяви предложението в началото на заседанието на Министерския съвет.
Кирил Петков обяви предложението в началото на заседанието на Министерския съвет.

Всяко предложение за падане на ветото над Северна Македония ще се решава от Народното събрание. Това предложение на премиера Кирил Петков ще се гласува на Министерския съвет. 

"Всяко предложение от страна на френското председателство на Европейския съюз, от държава членка, или от ЕК, свързано с одобряване на начало на преговорите за членство на Северна Македония и Албания в ЕС, което се отклонява от рамковата позиция на МС от 2019 г., да се изпраща незабавно на комисията по външна политика на Народното събрание", каза премиерът в началото на правителственото заседание. 

"Представителите на България в Комитета на постоянните представители и в Съвета по общи въпроси да не изразяват съгласие по точка 1 до обсъждането ѝ в НС", допълни Петков.

За всяко едно предложение няма да се дава съгласие, докато върви обсъждане в парламента и ще се дава отрицателен отговор при несъгласие.

"По този начин избягваме всякакви спекулации, че това правителство ще направи каквото и да било по темата Северна Македония. Тази тема трябва да бъде решена само и изцяло от народните представители. Този дебат би трябвало да приключи",  каза още Петков.