Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тунджай Индризов, който през октомври 2020 г. в павелбанското село Скобелево уби с нож 13-годишната Диана, отива в затвора при общ режим за 7 години. Това постанови днес петчленен състав на Старозагорския окръжен съд, съобщиха от пресцентъра на съда. Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд в Пловдив.

Когато извърши престъплението, момчето бе на 14 години, ученик от осми клас в гимназия в Павел баня. Тогава стана ясно, че Тунджай пробол с нож 3 пъти Диана след спор за запалка. След като уби съседката си в двора на къщата й в циганската махала на селото, тийнийджърът отиде да играе футбол, където бе задържан от полицията. Още тогава се разбра, че като ученик Тунджай бил със специални образователни потребности.

Делото срещу него се гледа по съкратената процедура, тъй като той признал всички обстоятелства от обвинителния акт. Досега младежът бе с мярка за неотклонение "задържане под стража" и бе настанен в затвора за непълнолетни момчета в Бойчиновци. Той ще остане там, докато навърши пълнолетие.