Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Решени сме да бъдем правителство на малцинството, но няма да харчим един лев без контрол, реформата в КПКОНПИ ще се случи, за да променим България. Днес е ден на водораздел. Ако някой иска  да не харчим пари, които да отиват в нечии джобове, ще ни подкрепи.  Правителство на малцинството е много по-добро от правителство, в което непрекъснато се извиват ръце.

Това заяви премиерът Кирил Петков на специална пресконференция. С него е цялото изпълнително бюро на "Продължаваме промяната".

Половин час преди предварително обявения брифинг, лидерът на ИТН Слави Трифонов направи специално изявление по своята телевизия 7/8 и на фейсбук страницата си. В него той обяви, че изтегля своите министри от кабинета и че няма място в тази коалиция.

Преди изявлението на Трифонов, на сутрешното заседание на МС, трима министри на ИТН напуснаха заседанието, на което трябваше да бъдат одобрени промените в държавните финанси. Това създава проблем с плащанията на държавата, които ще бъдат затруднени, или дори напълно блокирани след първи юли, ако няма приет актуализиран вариант на бюджета.

Планът на финансовия министър бе, след  като проектът на актуализирания бюджет бъде одобрен от коалиционните партньори и разгледан от Съвета за тристранно сътрудничество, той да бъде приет от МС и да влезе в парламента, за да бъде разпределен по съответните комисии. Целта е на 1 юли държавата да има актуализиран бюджет, за да плаща нормално пенсии, заплати  и други разплащания.

Съветът на коалицията обаче се отложи за днес, а на заседанието на кабинета трима министри на ИТН демонстративно напуснаха заседанието, защото техни предложения не били отразени в проекта. Кабинетът обаче реши да го одобри, за да не се блокира работата на държавата.

Очаквайте подробности.