Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Руският външен министър Сергей Лавров.
Руският външен министър Сергей Лавров.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров определи днес като "безпрецедентно" затварянето на въздушното пространство за неговия самолет от три източноевропейски държави, което му попречи да отиде на визита в Сърбия, предадоха световните агенции.

"Случи се нещо безпрецедентно", каза Лавров на пресконференция, на която разкритикува тази мярка като "скандална", предаде БТА.

Кремъл каза днес, че затварянето на въздушното пространство от три източноевропейски държави, което попречи на външния министър Лавров да отпътува за Сърбия е "враждебен акт", предаде Ройтерс.

Съседните на Сърбия държави - България, Република Северна Македония и Черна гора затвориха въздушното си пространство за правителствения самолет, с който днес руският първи дипломат трябваше да отпътува за Белград.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред журналисти, че подобни действия създават проблеми с разработването на график за дипломатически срещи на високо ниво. Такива действия обаче няма да попречат на Москва да поддържа контакти с приятелски държави, добави говорителят.