Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Адвокатката на Джони Деп Камила Васкес и нейният клиент по време на делото. 
СНИМКА: РОЙТЕРС
Адвокатката на Джони Деп Камила Васкес и нейният клиент по време на делото. СНИМКА: РОЙТЕРС

Джони Деп спечели делото на века срещу бившата си съпруга Амбър Хърд. Съдебните заседатели решиха единодушно, че тя му е нанесла морални щети в интервю за "Вашингтон Поуст". За тях той трябва да получи компенсация от 15 милиона долара. Заседателите признаха част от обвиненията срещу Деп от страна на Хърд и го осъдиха да и плати 2 милиона долара. 

След това обаче съдията намали наказателните обезщетения на Деп от 5 милиона на 350 000 долара, което е максимума за щата Вирджиния. Така реалната му сума е 8,35 милиона, като се извади и компенсацията на Хърд. 

Съдебните заседатели дебатираха цели 3 дни, за да стигнат до решението. Те трябвало да разгледат 42 отделни въпроса, за да отговорят на въпроса дали Амбър Хърд е нанесла морални вреди на Джони Деп в интервю през 2018 г., когато го обвини в домашно насилие. 24 от въпросите са по твърденията на Деп, а останалите - на Хърд.

Деп не присъства лично в съдебната зала по време на обявяването на решението. Той остана в Лондон, където прави концерти. Хърд обаче присъства в залата във Фейрфакс Каунти, Вирджиния.

Джони Деп съдеше бившата си съпруга за 50 милиона долара, а тя заведе контрадело за 100 милиона долара.

Съдебните заседания продължиха цели 6 седмици, преди да бъде произнесена присъдата.