Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър от полицейската акция, при която е задържан 38-годишният Русчев. Снимка:МВР
Кадър от полицейската акция, при която е задържан 38-годишният Русчев. Снимка:МВР

С четири присъди се оказа 38-годишният бургазлия Марин Русчев, арестуван за два случая на забити кирки в автомобили на украински бежанци в Бургас, установи проверка на "24 часа".

Русчев е осъден на 4 г. затвор за грабеж, на 1 г. и 6 м.  за противозаконно отнемане на автомобил и на още 2 г. за кражба. Има и условна присъда за наркотици, но тя е била приведена в изпълнение заради другите престъпления, извършени в изпитателния срок.

38-годишният бургазлия бе арестуван показно на 16 май в района на блок Вардар 1 в к-с "Меден рудник" при специализирана полицейска операция. Той се разследва за забита кирка в автомобил хюндай, ползван от 33-годишна украинка с малко дете, настанена като бежанка в общинско жилище в к-с "Меден рудник" и за  кирка в автомобил БМВ, паркирано на ул."Карлово" 25 в к-с "Лазур", ползван от 32-годишен украинец. Първият инцидент е от 4 май, а вторият  - от 12 май. 

Както "24 часа" единствен съобщи още вчера, и по двете кирки е открито ДНК от задържания Русчев. Очаква се днес от прокуратурата да постановят 72-часов арест, както и да му повдигнат обвинение. Запознати допускат, че двата случая най-вероятно ще бъдат обединени в едно производство.