Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Вълков в колата си по време на претърсването.
АВТОР: ЕЛЕНА ФОТЕВА
Иван Вълков в колата си по време на претърсването. АВТОР: ЕЛЕНА ФОТЕВА

Бившият депутат от ГЕРБ в четири поредни парламента и общински лидер на партията в Бургас Иван Вълков е освободен, срещу него няма повдигнато обвинение, поне засега, установи проверка на "24 часа".

Вълков е напуснал сградата на Областната дирекция на МВР още снощи, след като е дал обяснения в присъствието на адвокат. Бившият народен представител бе арестуван при зрелищна полицейска акция на 10 май, на кръгово кръстовище край бургаския квартал Сарафово.

Повече от час криминалисти претърсваха служебния автомобил на Вълков, който едва стоеше на крака заради скорошна операция на тазобедрената става. Над 3 часа пък продължило претърсването в триетажната къща на родителите му в Сарафово, в която Иван Вълков живеел след като се прибрал от столицата.

Както "24 часа" пръв писа, общинският лидер на ГЕРБ се разследва за палеж на автомобил, извършен на 25 април т.г. в бургаския к-с "Изгрев". Минути преди полунощ е подпален лек автомобил Ауди А4, собственост на 46-годишен бургазлия. Според запознати потърпевшият е насочил разследващите към Вълков заради проблеми, които имал с него, а причина за тях била бившата приятелка на 57-годшния ексдепутат. 36-годишната жена отскоро се виждала със собственика на подпаления автомобил, с когото работели заедно на бургаското летище.   

От районната прокуратура уточниха, че наблюдават досъдебно производство, по което се провежда разследване за умишлено извършен палеж на лек автомобил. По него са проведени огледи и разпити на свидетели, извършени са претърсвания и изземвания. То обаче все още е срещу неизвестен извършител. 

Предстои да бъдат назначени експертизи. При събиране на достатъчно доказателства към наказателна отговорност ще бъде привлечено конкретно лице, коментираха от държавното обвинение.