Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Автовобилът със забита кирка  в предния капак. Снимка:Фейсбук
Автовобилът със забита кирка в предния капак. Снимка:Фейсбук

Луксозен автомобил на украински бежанци осъмна с кирка, забита в предния капак в бургаския к-с "Меден рудник". Новината се разпространи първо в социалните мрежи, след като възмутена потребителка във фейсбук разпространи снимка с призив информацията да бъде споделяна.

"Снощи русофилски бандит(и) са забили кирка в автомобил на украински бежанци в Бургас. Бургаската полиция е почнала разследване, но много й се иска да е лична вендета. Автомобилът принадлежи на украинска майка с малко дете. Моля ви, разпространявайте! Това е политически акт на омраза и насилие над бежанци. Към коя организация да се обърна, за да се помогне на това семейство", пита жената. Постът й е споделен над сто пъти, а един от коментаторите прави паралел с подобен инцидент от преди няколко дни, но с потърпевш - общински съветник от Възраждане във Варна. 

"Спомняте ли си как бяха забили кирката в колата на копейкиновият братовчед ( съвсем мъничко, колкото да пробие само капака) и го направиха огромна драма а си личеше, че е постановка. Това в случая е истинско забиване на кирка с замах и злоба така, че да нанесе максимално големи поражения......", пише Стоян Апостолов, визирайки случая с колата на лидера на групата на "Възраждане" в местния парламент на Варна Николай Костадинов, която също усъмна със забита кирка.

А друга потребителка с име Оля Константинова коментира, че "Това се случва страшно често. Откраднати номера, разрязани шини, надраскани врати, счупени чистачки. Да не говорим за откраднатите коли. Това го казвам, защото лично познавам хора, пострадали от всичко това".

Украинката, чийто автомобил е атакуван, е настанена с 4-годишното си дете в общинско жилище  в "Меден рудник". По случая работят служители на Четвърто РУ.

По повод зачестили посегателства над собственост на украински бежанци, окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев призова наскоро украинските граждани да бъдат бдителни, а при инциденти да съдействат на полицията.