Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петко Симеонов
Петко Симеонов

Без съмнение в Буча е извършено гнусно престъпление. Не зная кой го е извършил. Ще си изградя мнение за виновните след обсъждането в СС на ООН и заключенията на вероятна международна анкета.

Основанията ми да се въздържа са няколко:

1. Не приемам на вяра нито руски, нито украински съобщения за военните действия.

2. Руските войски напускат Буча, съгласно договореностите в Истанбул, на 30 март.

- Украинският кмет на Буча прави видеообръщение на 31 март, че градът е свободен благодарение на героичните украински войски, без да съобщи за нещо особено.

- На 1 април украински видеорепортаж от Буча показва как украински войски инспектират града. Няма нищо особено.

- На 2 април са правени снимките и видеото от убити по улиците цивилни в Буча. Много от тях имат бели превръзки на ръкавите - белег на военните за принадлежност към руската армия, а за цивилните - знак на симпатия към Русия.

3. Великобритания, която в момента председателства СС, е отклонила първото предложение на Русия събитията в Буча да се обсъдят в Съвета за сигурност.

4. Пентагонът е излязъл с изявление, че не разполага с независима информация за събитията в Буча и засега се въздържа от позиция.

5. Президентът Байдън е отказал да нарече случилото се геноцид, но е казал, че представлява „военно престъпление“ и е важно да се съберат доказателства в подобни ситуации.

Бог да прости загиналите!

От фейсбук