Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НИКИ КЪНЧЕВ
НИКИ КЪНЧЕВ

Има едни деца и хора, които живеят в техен си свят. Доста невидим за нас останалите!
Аутистите!
Днес е 2 април: Световният ден за информираност за тези наши приятели. Да научаваме все повече и повече за тях и проблемите им, за ежедневието им, за това ходят ли на училище като "другите", намират ли си после работа като "другите" и в целия този процес да се опитваме да им помагаме.
Господи, някои тях, още деца на 5,6, 7 годинки, не могат да говорят.
Благодаря за това видео със силни и ясни послания на прекрасните мои колеги Силвия Лулчева, Стефан Щерев, Любо Ковачев, Радина Кърджилова, Део, Филип Буков, Елена Петрова, Деян Донков и Влади Цолова от сдружение "Аутизъм днес".
Сценарият и стилната режисура са на Елена Петрова.
"Аутизъм днес" завършват центъра си за работа с деца в Бургас, но имат нужда от средства, така че ако решите - отзовете си и помогнете. Такива два центъра вече работят в София, един в Плевен, предстои и във Враца. Благодарим на общините и кметовете им за предоставените сгради, но те се нуждаят от сериозен ремонт.
Днес искам да поздравя и да вдъхна кураж и на семействата и на още двама малки Герои на които и вие и аз помагаме вече няколко години: Гоги от Варна и Радо от Перник. И двамата не могат да говорят, но благодарение и на вашата помощ след първите преливки на стволови клетки в клиниката "EMCell" в Киев имат ВИДИМ НАПРЕДЪК.
Тия дни започваме и нова битка за ново дете: Мони, и той от Перник. И той не може да каже "Мамо" и "Тате".
Да се борим за тези наши деца!!!
Честит ви 2 април! За мен много, много важен празник!
Даже не празник, а Камбана!