Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

По обвинителен акт на Районната прокуратура в Стара Загора е осъден каруцар, водач на двуколка, на 3 години и 6 месеца затвор за причиняване на смърт по непредпазливост, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Стара Загора.

Осъденият Кольо Колев, на 36 години, от село Тулово, община Мъглиж, е признат за виновен за това, че на 27.10.2018 г. на първокласен път 1-5 - Стара Загора-Казанлък, при управление на пътно превозно средство с животинска тяга - двуколка, теглена от кон, е нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, както и Наредба №1 на община Мъглиж за опазване на обществения ред, безопасността на движението, спокойствието и сигурността на гражданите. Той е управлявал нерегистрирано пътно превозно средство с животинска тяга през нощта, без светлоотразители и е причинил по непредпазливост смъртта на мъж и жена от град Казанлък. Катастрофата станала към 19,15 часа, когато през есента по това време вече е тъмно.

Установено е, че автомобил "Голф", управляван от Цанко Павлов, на 22 години, по това време студент в Техническия университет, е настигнал попътно движещи се превозни средства – каруца и двуколка. Те се движели една след друга. Двуколката, теглена от кон, била управлявана от Колев. Тя нямала светлоотразители. Шофьорът на автомобила забелязал първо двуколката и с цел да не я блъсне, навлязъл с колата в срещуположната лента за движение. От това последвал удар между неговия автомобил и лек автомобил "Мерцедес", който идвал насреща му. Освен Цанко Павлов, от удара тогава загина и приятелката му Виктория Гьонева, на 23 години, която била в голфа. Установено е било, че виновен за пътнотранспортното произшествие е водачът на двуколката.

Тогава бе съобщено, че той, и другият каруцар - Сашо Минчев, след произшествието избягали в циганската махала на Тулово, където живеели, но били предадени на полицията от местни жители и арестувани.

Районният съд в Казанлък е определил наложеното на Кольо Колев наказание от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода да бъде изтърпяно при първоначален "общ" режим. 

Присъдата не е влязла в законна сила и подлежи на обжалване, уточняват от Апелативната прокуратура в Пловдив.