Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това е яхтата "Еклипс" на Абрамович.
Това е яхтата "Еклипс" на Абрамович.

Руският милиардер Роман Абрамович събира суперяхтите си в Черна гора, твърдят данни от сайтовете за проследяване на плавателни съдове.

My Solaris, която струва 430 милиона лири, вече е акостирала в пристанището Тиват. Тя е била на док в Барселона и е напуснала светкавично, след като обявиха санкциите срещу Абрмович.

Eclipse, която е за 672 милиона лири, е напуснала остров Сен Мартен, който е френска територия, и в момента минава през протока Гибралтар, най-вероятно също към Тиват.

Черна гора и Малдивските острови нямат договори за екстрадиция със САЩ и заради това се смята, че там могат да бъдат скрити яхтите.

Според данните около 1,8 милиарда лири собственост, включително и частен самолет са вече покрити заради санкциите.

Clio на Олег Дерипаска в момента се намира в Суецкия канал, като се движи към Червено море. Яхтата, която плава под флага на Каймановите острови, преди това бе на Малдивските острови, като се премести там от Шри Ланка.

В момента най-голямата яхна на Малдивите е Ocean Victory на стоманения магнат Виктор Решников. В Мале е хвърлила котва и Titan на Александър Абрамов.

Galactica Super Nova на собственика на "ЛУКойл" Вагит Алеперов пък изненадващо изключи всички трансподери на борда и вече не може да се следи. Според запознати тя вече е в Тиват, като е преместена там от Барселона.

Nord на Алексей Мордашов е на Сейшелските острови, но скоро ще ги напусне, защото те имат договор със САЩ за екстрадиция. На пристанището на остров Махе е и Sea Rhapsody на банкера Андрей Костин, като също е била в Барселона.