Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иззетите вещества и предмети от разбитата нарколаборатория на ул."Дебелт". Снимки: МВР
Иззетите вещества и предмети от разбитата нарколаборатория на ул."Дебелт". Снимки: МВР

Единият хванат с мобилна нарколаборатория в чанта

Четирима души, сред които 31-годишна жена, са арестувани при спецакция по линия на наркоразпротранението в Бургас на 10 март,.

Служители от Пето Районно управление са атакували жилище на ул. "Дебелт", обитавано от 41- годишен криминално проявен и осъждан бургазлия.

В апартамента са установени още 35 - годишен криминално проявен и осъждан бургазлия и жена на  31 г.  При извършване на личен обиск от 35- годишния мъж е иззет течен медикамент, от който се извлича ефедрин, а от 31 годишната жена - червено прахообразно вещество, йенско стъкло и две пластмасови шашки с памук и течнос. По данни на полицията всички вещества, течности и предмети са предназначени за производство на синтетичен високорисков наркотик – метамфетамин /пико - б.а./

В общото мазе на адреса на ул. "Дебелт" са намерени 10- литрова бутилка с прозрачна течност, 11- литрова бутилка с бяло кристалообразно вещество, бутилка с остатъци от бяло кристалообразно вещество, празни лекарствени опаковки и др.

Тримата бургазлии са задържани за срок от 24 часа.

Същата мярка за неотклонение е взета и спрямо 33-годишен мъж с криминални регистрации. Той бил проверен и задържан в района на хипермаркет в жилищен квартал. У него униформените открили чанта, съдържаща подвижна лаборатория за производство на синтетични наркотици: лабораторен термометър, колба, две спринцовки, електронна везна, буркан с кристалообразно вещество, бутилка с прозрачна течност, съдове и пликове с прахообразно червено и бяло кристалообразно вещество.

На иззетите вещества са назначени експертизи. Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства около престъпната дейност на задържаните продължава под наблюдението на прокуратурата.

Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава от служители на Пето Районно управление Бургас.