Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокурор Христина Блецова, говорител на Районната прокуратура в Сливен, съобщи, че на задържания ще бъде направена психиатрична експертиза.
Прокурор Христина Блецова, говорител на Районната прокуратура в Сливен, съобщи, че на задържания ще бъде направена психиатрична експертиза.

За по-малко от час криминалисти на ОДМВР в Сливен задържаха подател на злоумишлено обаждане, съобщиха днес от пресцентъра на дирекцията.

Към 17.10 часа вчера на тел. 112 е получен сигнал за взривно устройство в Народното събрание. Незабавно са предприети действия за проверка на сградите и периметъра около тях, при която не е открито нищо притеснително. Междувременно е създадена организация за изясняване на случая и установяване на подателя на злоумишления сигнал. В резултат на бързите и навременни действия на криминалисти от ОДМВР - Сливен извършителят е установен и задържан. Той е мъж на 35 години от град Нова Загора с инициали Д.Д.. В него е намерен телефонът, от който е направено обаждането. Мъжът е признал за деянието, задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. То е под наблюдението на Районната прокуратура в Сливен. От там уточниха за "24 часа", че задържаният е зависим от наркотици, миналото лято бил лекуван в център за наркомани в Габровско, който самоволно напуснал. 

Засега срещу мъжа няма да бъде искана друга мярка за неотклонение, на този етап той е разпитан като свидетел, каза говорителят на Районната прокуратура в Сливен Христина Блецова. Ще му бъде назначена психиатрична експертиза, която да установи дали е бил вменяем в момента на обаждането.  От нея зависи дали наркозависимият ще бъде съден или изпратен на принудително лечение.