Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пробата му за алкохол - над 2 промила

Служители на участък "Градец" към РУ на МВР в Котел са задържали 41-годишен мъж от град Сливен, предложил пари, за да не му съставят акт, съобщиха днес от пресцентъра на ОДМВР в Сливен.

На 7 март,, около 23,30 часа, нощният патрулен екип, извършващ обход в малките населени места на община Котел, е предприел проверка на лек автомобил „КИА”, спрял на път II-48 - Омуртаг - "Петолъчката", след село Мокрен. Полицейските служители са били със служебен брандиран автомобил и включена светлинна сигнализация.

При опит да проверят водача той рязко потегля в посока кръстовище "Петолъчка". Малко след това е спрян, като при разговора с полицейските служители е лъхал на алкохол. Преди да му бъде извършена проверка за употреба на алкохол, той е хвърлил банкнота от 100 лева в служебния автомобил. 41-годишния мъж е задържан с полицейска мярка за 24 часа и отведен в РУ-Котел.

Пробата за употреба на алкохол, извършена с техническо средство е показала положителен резултат над 2 промила. По случая е образувано досъдебно производство.