Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В хода на специализирана операция за подобряване на пътната безопасност в област Търговище бе осъществяван и контрол за спазване на скоростните режими. Най-голямото установено превишаване на максимално допустимата скорост в населени места /която е 50 км/ч/  е 119 км/ч, т. е. превишаване с 69 километра. Тя е измерено на 4.03.2022 г. в с. Моравица, община Антоново, с т. нар. лазерна тринога, съобщиха днес от пресцентъра на ОДМВР в Търговище.

По време на акцията са съставени общо 102 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата и по Кодекса за застраховането.. 

Акцентът на операцията на "Пътна полиция", която бе проведена за времето от 25 февруари до 6 март 2022 г. на територията на областта, бе недопускане управлението на МПС от неправоспособни водачи и такива, употребили алкохол или наркотични вещества. Засилен бе и контролът за върху евентуално управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи. Стриктно се следеше и за спазване на скоростните режими от шофьорите. 

Освен съставените 102 акта, са издадени и 29 заповеди за прилагане на принудителна административна мярка. 

В хода на акцията са установени трима шофьори, управлявали МПС с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила. По случаите са започнати бързи полицейски производства. Най-високата установена при пробите стойност на алкохол е 1,94 промила. На нарушителите са съставени актове за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата.

Засечени са и двама водачи, които управлявали МПС без да притежават свидетелство за правоуправление. На тях също са съставени актове за установяване на административно нарушение.