Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът Кирил Петков
Премиерът Кирил Петков

Той бе среща с Петролната и газова асоциация заедно стрима министри

Горивото е навсякъде и е налично по безиностанциите, успокои отново премиерът Кирил Петков. Той проведе спешна среща с представители на Българската петролна и газова асоциация за състоянието на пазара на горива и запасите с тях.

В Министерския съвет са и вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, както и министърът на енергетиката Александър Николов.

След това даде брифинг за медиите.

Имаме в големи количества горива, няма никакъв проблем по цялата верига. Единствената причина, по която е имало паника, са няколко снимки от малки бензиностанции, които са изпратени в огромен размер под политическа или хибридна атака. Тези хора са свързани с младежката организация на ГЕРБ. Създава се паника за няколко часа без да има никаква причина за това. Това каза премиерът Кирил Петков на срещата с журналисти.

Усетим ли подобно разклащане оттук-нататък, ние ще имаме координиран отговор и комуникация, за да не се поддават хората на всички лъжи, отсече Петков. В момента паниката с горивата вече е овладяна.

Премиерът вече предупреди, че се спекулира с цените на горивата и, че умишлено се всява паника.

Изявлението му бе във връзка с огромните опашки, извили се пред бензиностанциите, след слухове в социалните мрежи, че ще има дефицит на бензин и той рязко ще поскъпне. Цените на горивата на някои бензиностанции надхвърлиха 3 лв. за литър, на някои обекти те се сменяха на половин час. Петков призова КЗК да извърши проверка кой и как спекулира с цените.

Очаквайте подробности