Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лена Бориславова
Лена Бориславова

Руският посланик Елеонора Митрофанова е била поканена да се яви в Министерството на външните работи за разговор във връзка с руския дипломат, който е шпионирал на територията на България. Тя обаче е отказала да се яви и ще изпрати свой заместник. Това обяви говорителят на правителството Лена Бориславова след заседанието на Министерския съвет. 

По думите й от началото на ексалацията на конфликта между Русия и Украйна българските служби са в завишена степен на готовност и извършват всякакви проверки. Но заяви, че на този етап няма повече информация относно дипломата.

На заседанието правителството е взело решение да изпрати хуманитарна помощ на Украйна под формата на медицинско оборудване и медикаменти. Тя включва 30 палатки, 450 спални чували, както и походни легла, възглавници, генератори и други.

До края на деня пък ще се вдигнат тол таксите за преминаващите през територията на България конвои с хуманитарна помощ.

Освен това, успоредно с колективния отговор на Европа, България прекратява членството си в Международната инвестиционна банка и Международната банка за икономическо сътрудничество, което е съгласувано с всички държави-членки на ЕС