Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районната прокуратура в Търговище ръководи досъдебно производство във връзка със случай на причинена тежка телесна повреда на новородено в болнично заведение в града, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Детето, момченце, е родено през януари т.г. и било на лечение в местна болница. То е с травма на главата, уточни за "24 часа" от Районната прокуратура в Търговище.

Разследването е образувано по чл. 128 от НК, като целта е да бъде установено дали се касае за деяние по чл. 134 от НК – причиняване на телесна повреда поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност от страна на персонала, представляващо източник на висока опасност.

Назначена е съдебно – медицинска експертиза, извършват се разпити на свидетели, изискана е медицинска документация и записи от камери за видео наблюдение.

Работата по изясняване на случилото се продължава под надзора и ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Търговище. Към момента във връзка със случая няма привлечено към наказателна отговорност лице.