Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

При повторно разглеждане на делото, състав на Окръжен съд – Стара Загора постанови присъда, с която наложи на подсъдимия Стоян В. общо наказание в размер на 14 години лишаване от свобода, като определи първоначален "строг" режим на изтърпяване, съобщиха днес от съда.

Съдебният състав го призна за виновен в това, че 
през периода от май.2016 г. до ноември.2018 г. включително, през всеки месец от периода, с изключение на януари и февруари 2018 г., на неустановена дата от съответния месец, в дома си в село Дунавци, община Казанлък, действайки при условията на продължавано престъпление, като биологичен родител на малолетната си дъщеря, чрез използване на положение на надзор и чрез употреба на сила и заплашване, извършил с нея действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление. По това време момичето не било навършила 14 години, поради което блудството представлява представлява особено тежък случай. За това деяние съдът му наложи наказание в размер на 12 години лишаване от свобода.

През периода от декември 2018 г. до 03.03.2019 г., в дома си в същото село, действайки при условията на продължавано престъпление, на неустановена дата от всеки месец от периода, общо четири пъти, той се съвкупил с лице от женски пол - със своята низходяща сродница – дъщеря си, която все още не е била навършила четиринадесет години. Той я принудил към това със сила и заплашване, като и това му деяние представлява особено тежък случай. Съдебният състав определи за това престъпление подсъдимият да изтърпи наказание в размер на четиринадесет години лишаване от свобода. 

През периода от май 2016 г. до 03.03.2019 г., на неустановена дата от всеки месец от периода, с изключение на януари и февруари 2018 г., действайки при условията на продължавано престъпление, в същото село, склонявал лице, ненавършило 14 годишна възраст – собствената си дъщеря, пускайки й порнографски филми, да наблюдава виртуални полови сношения между лица от различен пол. Наложеното му наказание за това е в размер на 6 години лишаване от свобода.

Окръжният съд в Стара Загора определи подсъдимият Стоян В. за извършените от него три престъпни деяния да изтърпи едно общо наказание от 14 години лишаване от свобода, при първоначален "строг" режим. При изпълнение на наказанието ще бъде приспаднато времето, през което той е бил задържан под стража.

Подсъдимият е осъден да заплати на вече непълнолетната пострадала, действаща със съгласието на своята майка, сума в общ размер на 62 000 лева, включваща обезщетения за причинени неимуществени вреди, претърпени в резултат на трите престъпни деяния.

Делото се разгледа по общия ред при закрити врати с оглед на обстоятелството, че повдигнатите спрямо подсъдимия обвинения са за сексуални престъпления с обект малолетно дете. В хода на съдебното производство бяха разпитани всички свидетели и вещи лица, посочени в списъка на лицата за призоваване към обвинителния акт, както и допълнително призованите по делото свидетели.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Родителите на насилваното момиченце са музиканти. Стоян, който има висше музикално образование от академията в Пловдив, дори за кратко преподавал музика в казанлъшко училище. Познат е обаче повече като ресторантски музикант - свирел на йоника, а майката на детето била певица.

Тя и биологичният бащата на детето живеели преди време на семейни начала, но се разделили. Стоян бил признал бащинството си над момиченцето и заради това с решение на съда имал право да бъде заедно с малката през почивните дни. Какво е правил с нея през това време вече я ясно. Порасналата вече тийнейджърка в един момент усетила, че това не е детска игра, както го представял баща й. Споделила с майка си, на която й трябвало малко време, за да се освести от чутото и да го осъзнае, преди да съобщи в полицията.

От юли 2019 година Стоян В. е с мярка за неотклонение "задържане под стража".