Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Костадин Костадинов, като си такъв мъж, защо не си в Украйна? Кирил Петков говори в Народното събрание. СНИМКА: АРХИВ

От Митьо Маринов, "24 часа"

Остър коментар направи премиерът към лидера на "Възраждане"

"Знаете ли кои са тези 190 човека, които евакуираме? Защо като сте такъв мъж, не сте там да помагате на българите? Снощи в 3 часа сме извозвали деца, жени. Защо си тук на трибуната? Защо не си в Украйна сега?"

Така остро се обърна премиерът Кирил Петков към лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. Спорът се заформи, след като депутатът на ИТН Станислав Балабанов нападна депутатката на "Възраждане" Елена Гунчева, посочвайки неин пост във фейсбук отпреди 7 г.

"На датата, на която убиха един независим човек Борис Немцов пишете: "'В Русия винаги е имало само терор, а Путин е най-лошото нещо, след Сталин", зачете той и се обърна към Костадин Костадинов: "Докато контролирате финансирането на партията си, контролирайте и депутатите си!"

Балабанов заяви, че "Възраждане" получава руско финансиране и отстоява проруска политика.

"Явно господинът тук, трябва да бъде контролиран от г-н Трифонов. Явно най-важното за Балабанов е коментираното преди 7 г. Нямам намерението да доказвам, че нямам сестра", каза в отговор Елена Гунчева и добави, че се срамува от управляващата коалиция.

"Крадецът вика дръжте крадеца", отвърна пък Костадин Костадинов. Той обясни, че "Възраждане държи връзка с много наши сънародници, сред които и много етнически българи на територията на Украйна. "Балабанов, вие сте национални предатели! Вашето управление в момента е вредно! Одеса в момента няма никакви военни действия. Стреля се от бандитски формирования, руснаците са на повече от 200 км от там. Там обаче няма български дипломати, които да защитават българските интереси", каза още лидерът на "Възраждане" и упрекна изтеглянето на дипломатите ни от Одеса.

Именно тези думи предизвикаха острата реакция на премиера към Костадинов.