Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Янев
Стефан Янев

"Уважаеми г-н Петков, аз не съм "твой министър", нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България и служа единствено на родината. И ще продължа да го правя". 

Това заяви във видеообръщение, публикувано в личния му профил във Фейсбук, бившият вече министър на отбраната Стефан Янев в деня, в който празнува своя 62-и рожден ден.

Бившият служебен премиер каза още: "От действията и решенията, които вземаме в момента, зависи как ще премине България през този труден период, който ни очаква".

"Перспективата не изглежда никак добра, защото поведението на основните политически сили в страната в момента е базирано основно на популизъм и лансиране на емоционални тези. Вместо да се търсят работещи решения се генерират краткосрочни политически дивиденти на базата на страданията на хората", обяви той.

По думите му светът е в разгара на криза, която вече сериозно размести пластовете в системата на международните отношения и е напът да промени нейната логика. Според Янев, тази криза има потенциал да доведе до катастрофални последици в много отношения - до хуманитарна катастрофа и до сериозни икономически, финансови и социални последици.

"Не се чувствам виновен за нищо, което съм казал или направил. Във всичките си действия съм се ръководил единствено и само от интересите на България. Затова, когато казвам нещо, аз знам защо. Когато взимам решение, аз знам защо", допълни Стефан Янев.