Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Моторът на загиналия Георги след удара с БМВ-то.
Моторът на загиналия Георги след удара с БМВ-то.

Състав на Окръжния съд в Стара Загора даде днес ход на делото срещу 28-годишния британски гражданин Ахмед Ашраф, който е обвинен, че по непредпазливост при катастрофа е причинил смъртта на 42-годишния моторист Георги Младенов и е ранил двама пешеходци - момиче на 16 и мъж на 53 години. Подсъдимият не отрича вината си, но твърди, че след произшествието не е бягал, а бил тръгнал да се предава на полицията на място, където преди бил виждал униформени - базата на жандармерията в Стара Загора. По пътя той бе задържан от бдителни граждани, сред които и двама ученици от Гимназията по транспорт, които бяха отличени като "Достойни българи" в кампанията на вестник "24 часа".

Ариф Ашраф е роден в Индонезия, у нас е студент по медицина в 5 курс. Днес той поиска преводач от английски език в съда, като обясни, че обучението му тук е на английски език и не разбира добре български.

Инцидентът стана на 3 октомври м.г. около 19 часа. Като шофьор на БМВ студентът предприел забранен завой наляво на кръстовище между улиците "Ген. Столетов" и "Иван Шишман" и блъснал фатално идващият срещу него мотор "Ямаха". При удара мотористът загинал, а моторът помел двамата пешеходци, които на отсрещния тротоар чакали зелен сигнал на светофара, за да пресекат пътното платно.

Съдът отказа да промени мярката за неотклонение на шофьора, която е задържане под стража. Делото ще продължи по общия ред, следващото заседание на съда бе насрочено за 11 април.