Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Директорът на ОДМВР в Сливен старши комисар Димитър Величков и говорителят на Районната прокуратура в града Христина Блецова днес дадоха подробности по случая.
Снимка:МВР
Директорът на ОДМВР в Сливен старши комисар Димитър Величков и говорителят на Районната прокуратура в града Христина Блецова днес дадоха подробности по случая. Снимка:МВР

Задържаният за стрелбата с въздушна пушка по спортната площадка в сливенския квартал "Стоян Заимов" е бивш военен на 49 години с инициали Й.Б.Б., стана ясно днес от брифинг на МВР и прокуратурата. Той живеел в съседен блок, от който стрелял от висок етаж.

Инцидентът стана на 20 февруари към 18 часа, когато група деца играели на площадката футбол. Според съседи, те често се събирали за игра там и вдигали невъобразим шум. Една от версиите е, че нервите на мъжа не издържали и той решил да ги прогони с помощта на въздушна пушка. Раненото със сачма момче, на 13 години, е добре. След болнично лечение то е изписано и е добре.

Стрелецът имал 2 въздушни пушки  - едната регистрирана, а втората - не. Той стрелял към площадката с нерегистрираната пушка, но сътрудничел на разследването, като показал къде държи оръжието си. 

Директорът на ОДМВР в Сливен старши комисар Димитър Величков припомни днес на брифинга, че оръжието, с което е извършена стрелбата, по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия не подлежи на задължителна регистрация. През изминалата седмица всички служител на районното управление в Сливен са работили непрекъснато, за да издирят извършителя и да съберат достатъчно доказателства.

От страна на Районна прокуратура на брифинга присъства и нейният говорител прокурор Христина Блецова. Тя уточни, че на 49-годишният мъж е наложена мярка задържане до 72 часа. Повдигнато му е обвинение за причинена лека телесна повреда на малолетно лице по хулигански подбуди. Предстои внасяне на искане за постоянното му задържане. Ако бъде признат за виновен от съда по това обвинение, той може да получи осъдителна присъда до 3 години лишаване от свобода.

Работата по досъдебното производства продължава.