Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районенният съд в Казанлък одобри споразумение, постигнатото между 41-годишния А. А., 26-годишния Д. И., 70-годишния А. А., 20-годишния О. А., защитника им и представител на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък. По силата на това споразумение, което е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда, на всеки един от подсъдимите, които са неосъждани, е наложено наказание лишаване от свобода в размер на десет месеца с изпитателен срок от три години.

Пред съдебния състав четиримата мъже се признаха за виновни в това, че на 08.07.2021г. в село Асен, община Павел баня, в съучастие помежду си като извършители, причинили лека телесна повреда на длъжностно лице, по повод изпълнение на службата му в качеството му на кмет на същото село. Потърпевшият е кметът Недялко Петков, бивш служител на МВР, който кара трети кметски мандат в Асен, научи "24 часа" от свои източници.

В хода на разследването е установено, че пострадалият се обадил на органите на реда за съдействие във връзка с нарушаване на обществения ред в селото - компания си била пуснала силно музика. Петков оказал пълно съдействие на пристигналите на място полицейски служители, които задържали и отвели в полицейския участък на град Павел баня лице с агресивно поведение.

По-късно роднини и приятели на задържания нападнали кмета и му нанесли побой, за да му отмъстят.

Подсъдимите декларираха пред съда, че са подписали доброволно споразумението и са съгласни с неговите последици.